
Opis produktu
Japoński nóż szefa kuchni/gyuto DELLINGER HOKIYAMA TOSA-ICHI 151410/JT z serii Hokiyama Dark Octagonal. Idealny do wszechstronnych zastosowań, takich jak krojenie, oczyszczanie mięsa, owoców i warzyw. Nóż szefa kuchni doskonale nadaje się również do siekania ziół, warzyw i orzechów.
Posiada ultra-ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali Aogami Super steel (Blue Super Steel), jednej z najlepszych stali węglowych w Japonii.
Charakteryzuje się bardzo dobrą ostrością krawędzi i doskonałą trwałością. Może osiągnąć wysoką twardość do 63 HRC bez kruchości.
Zewnętrzna powierzchnia to stal pokryta SUS-405. Unikaj zginania, uderzeń i podważania za wszelką cenę.
Rękojeść w kształcie ośmiokąta wykonana jest z drewna sandałowego. Zawsze starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli w dłoni. Nóż nadaje się do użytku zarówno prawą, jak i lewą ręką.
Nigdy nie myj noża w zmywarce.
Nie używaj noża jako łomu i unikaj jego zginania.
Nie używaj noża do cięcia twardych i zamrożonych produktów.
Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
-
Materiał ostrza:Aogami Super
-
Materiał rękojeści:Drewno sandałowe
-
Długość ostrza:18 cm
-
Całkowita długość:32.5 cm
-
Długość rękojeści:14.5 cm
-
Masa:119 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:Aogami Super
-
Materiał rękojeści:Drewno sandałowe
-
Długość ostrza:18 cm
-
Całkowita długość:32.5 cm
-
Długość rękojeści:14.5 cm
-
Masa:119 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
-
Kolor:Naturalny
-
Prawy - Lewy:Symetryczny
-
Zawartość opakowania:nóż, Skrzynka