
Opis produktu
Japoński nóż do obierania DELLINGER Kiritsuke Suncraft Elegancia SG2 KSK-04 z serii Suncraft Elegancia. Dzięki trwałemu i krótkiego ostrzu jest idealnym narzędziem do przycinania, krojenia i dekorowania owoców oraz warzyw. Z tym nożem doskonale przebijesz mięso, a także osiągniesz precyzyjne prowadzenie cięcia. Dzięki swojej wszechstronności, ten nóż jest ważnym i niezbędnym narzędziem dla każdego kucharza.
Ostrze ma rdzeń wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej proszkowej SG2, znanej z ekstremalnej ostrości, długowieczności i wysokiej odporności na korozję. 3-warstwowe ostrze "San Mai" z pięknym, wielowarstwowym wzorem zwiększa trwałość i elastyczność ostrza.
Wysokie ostrze i delikatnie zakrzywiona rękojeść zwiększają przestrzeń pod rękojeścią. Nawet osoba z dużą dłonią może wygodnie chwycić rękojeść, nie dotykając palcami deski do krojenia.
Rękojeść wykonana jest z pakkawood w kolorze orzecha, co jest materiałem sprasowanym z żywicy i bardziej trwałym niż naturalne drewno. Mosiężna osłona chroni rękojeść i z czasem nabiera szlachetnego wyglądu. Mosiężna bolster z czasem pokrywa się patyną, co nadaje jej elegancki, stylowy i antyczny wygląd.
Jest symetrycznie ukształtowana, co oznacza, że nóż jest odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych, jak i leworęcznych.
Nigdy nie myj noża w zmywarce.
Aby zachować ostrość, myj ręcznie i natychmiast osusz nóż.
Nie używaj noża jako łomu i unikaj jego zginania.
Nie używaj noża jako śrubokręta ani jako zamiennika innych narzędzi.
-
Materiał rękojeści:Pakka
-
Długość ostrza:10 cm
-
Całkowita długość:20.5 cm
-
Długość rękojeści:10.5 cm
-
Grubość ostrza:2 mm
-
Masa:82 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
Parametre produktu
-
Materiał rękojeści:Pakka
-
Długość ostrza:10 cm
-
Całkowita długość:20.5 cm
-
Długość rękojeści:10.5 cm
-
Grubość ostrza:2 mm
-
Masa:82 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
-
Kolor:Brązowy
-
Prawy - Lewy:Symetryczny
-
Zawartość opakowania:nóż