
Opis produktu
Japoński nóż szefa kuchni/Gyuto DELLINGER KIYA SUMINAGASHI 3-129 do wszechstronnego użytku - krojenia, siekania, czyszczenia mięsa, owoców i warzyw. Nóż szefa kuchni Gyuto, dzięki wyższemu czubkowi, doskonale nadaje się również do siekania ziół, warzyw i orzechów.
Długa głownia oraz rękojeść w azjatyckim stylu ośmiokątnym zapewniają najlepszą kontrolę podczas krojenia i siekania. Japońskie rzemiosło, precyzja i nowe technologie sprawiają, że ten nóż z damasceńskiej stali jest wyjątkowy i niepowtarzalny.
Noże KIYA Suminagashi Black są wykonane przy użyciu tradycyjnej techniki kowalstwa Echizen. Podgrzewanie węglem drzewnym z drewna sosnowego i późniejsze hartowanie tchną życie w stal. Powstaje nóż z marmurowym wzorem z 11 warstw damasceńskiej stali z ostrym rdzeniem wykonanym z japońskiej stali specjalnej klasy Takefu V (należy go czyścić, suszyć i oliwić po każdym krojeniu).
Ośmiokątna rękojeść wykonana jest z drewna sandałowego. Jest zawsze starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli w dłoni. Ten nóż nadaje się do użytku zarówno prawą, jak i lewą ręką.
Nigdy nie myj noża w zmywarce.
Nie używaj noża do krojenia twardych i zamrożonych produktów.
-
Materiał ostrza:Stal damasceńska
-
Materiał rękojeści:Drewno sandałowe
-
Długość ostrza:21 cm
-
Całkowita długość:36.5 cm
-
Długość rękojeści:12.5 cm
-
Masa:150 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Obróbka powierzchni ostrza:czarna
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:Stal damasceńska
-
Materiał rękojeści:Drewno sandałowe
-
Długość ostrza:21 cm
-
Całkowita długość:36.5 cm
-
Długość rękojeści:12.5 cm
-
Masa:150 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Obróbka powierzchni ostrza:czarna
-
Kraj pochodzenia:Japonia
-
Kolor:Czarny, Brązowy
-
Prawy - Lewy:Symetryczny
-
Zawartość opakowania:nóż