Opis produktu
Santoku Knife to bezwzględny wojownik kuchenny, gotowy spełnić wszystkie Twoje życzenia. Japońskie słowo "santoku" oznacza około "trzy cnoty", co świadczy o wszechstronności tego stylu noża i rodzaju cięć, w których się wyróżnia (cięcie, krojenie i mielenie). Ostrze jest zwykle krótsze niż w nożach szefa kuchni i ma znacznie odmienną geometrię. Nóż Santoku jest często uważany za połączenie noża szefa kuchni i nakiri, co przynosi korzyści obu wymienionych. Wyższa faza zmniejsza tarcie, co sprawia, że krojenie jest bardziej precyzyjne. SANTOKU to doskonały towarzysz podczas pracy z mięsem, rybami, warzywami i owocami. Niezrównane właściwości noża docenisz na przykład podczas krojenia cebuli.
Ostrze ma ultra ostre rdzeń tnący z japońskiej stali AUS-8, który jest bardzo dobrze chroniony przed korozją. Rdzeń z japońskiej stali AUS-8 jest osadzony między 2 warstwami stali nierdzewnej SUS-410.
Rączka wykonana jest z naturalnego drewna palisandrowego. Jest ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli ręcznej. Podwójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie ostrza z rękojeścią.
-
Materiał ostrza:AUS-8
-
Materiał rękojeści:Palisander
-
Długość ostrza:17 cm
-
Całkowita długość:29.5 cm
-
Masa:95 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:AUS-8
-
Materiał rękojeści:Palisander
-
Długość ostrza:17 cm
-
Całkowita długość:29.5 cm
-
Masa:95 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały