
Opis produktu
Renomowany projektant noży Jens Anso sięga po drewnianą łyżkę i deskę kreślarską, tworząc pełne menu najznakomitszych noży kuchennych dla smakoszy w serii MKM Prima.
Wszechstronny gyuto to typowy japoński nóż kuchenny do przygotowywania warzyw, owoców, ryb i mięsa. Często porównywany jest do europejskiego noża szefa kuchni ze względu na podobne wymiary. W porównaniu do bardziej znanego Santoku, Gyuto ma dłuższe i węższe ostrze, co jest szczególnie korzystne przy precyzyjnym krojeniu dużych produktów. W tej limitowanej edycji, MKM Gyuto wyposażony jest w ostrze wykonane ze stali nierdzewnej SPG2 (Super Powdered Gold 2) o twardości 60-62HRC. Rękojeść wykonana jest z czarnego Dark Matter Carbon Fiber, co nadaje mu fantastyczny, smukły wygląd. Zaleca się mycie ręczne.
-
Materiał ostrza:SPG2
-
Materiał rękojeści:Włókno węglowe
-
Długość ostrza:20 cm
-
Całkowita długość:33.7 cm
-
Grubość ostrza:2.5 mm
-
Masa:162 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały
-
Projektant:Jens Anso
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:SPG2
-
Materiał rękojeści:Włókno węglowe
-
Długość ostrza:20 cm
-
Całkowita długość:33.7 cm
-
Grubość ostrza:2.5 mm
-
Masa:162 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský
-
Rodzaj noża:Stały
-
Projektant:Jens Anso
-
Obróbka powierzchni ostrza:polerowana
-
Kraj pochodzenia:Włochy
-
Kolor:Czarny
-
Prawy - Lewy:Symetryczny