
Opis produktu
Nóż szefa kuchni DELLINGER OKAMI 3 warstwy K-HAUS8 jest idealny do wszechstronnego użytku. Dzięki temu, że grzbiet głowni i ostrze zwężają się do punktu, ma idealny kształt do każdego rodzaju krojenia. Nadaje się do cięcia mięsa, filetowania ryb, oczyszczania mięsa i ryb, owoców oraz warzyw. Wyższy czubek pozwala również na siekanie ziół lub orzechów.
Ostrze wykonane jest z rdzenia ze stali japońskiej AUS-10 o twardości 58-62 Rockwell, który jest umieszczony pomiędzy 2 warstwami stali nierdzewnej o różnej twardości, co zapewnia wyjątkową trwałość i wytrzymałość.
Powierzchnia noża jest szlifowana do matowego odcienia, tzw. stonewash. To wykończenie skutecznie maskuje zarysowania. Dzięki niezwykłej ostrości i kątowi szlifu wynoszącemu 15 stopni, krojone produkty zachowują swój kształt i strukturę.
Rękojeść wykonana jest z materiału G-10 i ozdobiona centralnym nitem mozaikowym z emblematem samuraja. Rękojeść doskonale leży w dłoni, zapewniając komfort. Ostrza są doskonale wyważone, co zapobiega zmęczeniu dłoni. To zapewnia maksymalną kontrolę i precyzję.
-
Materiał ostrza:AUS-10
-
Materiał rękojeści:G-10
-
Długość ostrza:20.5 cm
-
Całkowita długość:34 cm
-
Długość rękojeści:13 cm
-
Masa:240 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Obróbka powierzchni ostrza:Stonewash
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:AUS-10
-
Materiał rękojeści:G-10
-
Długość ostrza:20.5 cm
-
Całkowita długość:34 cm
-
Długość rękojeści:13 cm
-
Masa:240 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Obróbka powierzchni ostrza:Stonewash
-
Kraj pochodzenia:Chiny
-
Kolor:Czarny
-
Zawartość opakowania:nóż