
Opis produktu
Japoński nóż Santoku DELLINGER HOKIYAMA SAKON BOKUSUI ROU-WAVE 151910 to wszechstronne narzędzie do pracy z mięsem, rybami, warzywami i owocami.
Japońskie słowo Santoku oznacza mniej więcej trzy cnoty, co odzwierciedla wszechstronność tego stylu noża oraz rodzaje cięć, w których się wyróżnia (krojenie, siekanie i szatkowanie).
Rdzeń ostrza wykonany jest z nierdzewnej stali Aichi AUS-10, o twardości około HRC 62, otoczony 32 warstwami miększej stali - san mai clad. Całe ostrze jest wypolerowane na wysoki połysk.
Rękojeść o ośmiokątnym kształcie wykonana jest z lakierowanego drewna dębowego.
Nigdy nie myj noża w zmywarce.
Nie używaj noża jako łomu i unikaj jego zginania.
Nie używaj noża do cięcia twardych i zamrożonych produktów.
Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
-
Materiał ostrza:AUS-10
-
Materiał rękojeści:Drewno dębowe
-
Długość ostrza:16.5 cm
-
Całkowita długość:31 cm
-
Długość rękojeści:14.5 cm
-
Masa:122 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:AUS-10
-
Materiał rękojeści:Drewno dębowe
-
Długość ostrza:16.5 cm
-
Całkowita długość:31 cm
-
Długość rękojeści:14.5 cm
-
Masa:122 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
-
Kolor:Brązowy
-
Zawartość opakowania:nóż