
Opis produktu
Japoński nóż Santoku DELLINGER SEKIRYU JAPAN PO-2500100 został wykonany w Seki, mieście znanym na całym świecie z produkcji noży. Jest to wszechstronny nóż do pracy z mięsem, rybami, warzywami i owocami.
Japońskie słowo Santoku oznacza mniej więcej trzy cnoty, co odzwierciedla wszechstronność tego stylu noża oraz rodzaje cięć, w których się wyróżnia (krojenie, siekanie i szatkowanie).
Ostrze wykonane jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 420J2 o twardości HRC 53+/-. Ostrze jest zazwyczaj krótsze niż w nożu szefa kuchni i ma znacznie inną geometrię.
Ergonomicznie ukształtowana rękojeść w formie litery "D" wykonana jest z drewna topolowego z czarną gardą. Zawsze zaprojektowana jest z myślą o doskonałej kontroli w dłoni.
Nigdy nie myj noża w zmywarce.
Nie używaj noża jako łomu i unikaj jego zginania.
Nie używaj noża do krojenia twardych i zamrożonych produktów.
Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
-
Materiał ostrza:420J2
-
Materiał rękojeści:Drzewo
-
Długość ostrza:17.4 cm
-
Całkowita długość:29.4 cm
-
Długość rękojeści:12 cm
-
Masa:102 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:420J2
-
Materiał rękojeści:Drzewo
-
Długość ostrza:17.4 cm
-
Całkowita długość:29.4 cm
-
Długość rękojeści:12 cm
-
Masa:102 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
-
Kolor:Naturalny
-
Zawartość opakowania:nóż