
Opis produktu
Japoński nóż Nakiri DELLINGER KIYA SUMINAGASHI 3-131 swoim kształtem przypomina tasak. Dzięki ostrzu o długości 170 mm z łatwością pokroisz wszystkie warzywa na małe kostki lub paski. Wysokość ostrza pozwala na łatwe zebranie pokrojonych składników na ostrze i przeniesienie ich do garnka lub patelni. Japońskie rzemiosło, precyzja i nowoczesne technologie sprawiają, że ten nóż z damasceńskiej stali jest wyjątkowy i niepowtarzalny.
Noże KIYA Suminagashi Black są wykonane przy użyciu tradycyjnej techniki kowalstwa Echizen. Podgrzewanie węgla drzewnego z drewna sosnowego i późniejsze hartowanie tchną życie w stal. Tworzy to nóż z marmurowym wzorem z 11 warstwami damasceńskiej stali i ostrym rdzeniem wykonanym z japońskiej stali specjalnej klasy Takefu V (należy go czyścić, suszyć i oliwić po każdym krojeniu).
Rękojeść ośmiokątna wykonana jest z drewna sandałowego. Zawsze jest starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli w dłoni. Nóż ten nadaje się do użytku zarówno prawą, jak i lewą ręką.
Nigdy nie myj noża w zmywarce.
Nie używaj noża do krojenia twardych i zamrożonych produktów.
-
Materiał ostrza:Stal damasceńska
-
Materiał rękojeści:Drewno sandałowe
-
Długość ostrza:17 cm
-
Całkowita długość:31 cm
-
Długość rękojeści:12.5 cm
-
Masa:150 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Obróbka powierzchni ostrza:czarna
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:Stal damasceńska
-
Materiał rękojeści:Drewno sandałowe
-
Długość ostrza:17 cm
-
Całkowita długość:31 cm
-
Długość rękojeści:12.5 cm
-
Masa:150 g
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Obróbka powierzchni ostrza:czarna
-
Kraj pochodzenia:Japonia
-
Kolor:Czarny, Brązowy
-
Prawy - Lewy:Symetryczny
-
Zawartość opakowania:nóż