Noże na szynkę ZWILLING
(16)Każde przygotowanie jedzenia wymaga odpowiednich narzędzi, dotyczy to również nóż do krojenia. Pachnący kawałek pieczonego mięsa, przygotowany z dbałością, trzeba również elegancko pokroić, aby kulinarna przyjemność zadowalała nie tylko kubki smakowe, ale także oko.
Noże do krojenia są specjalnie zaprojektowane z cienko naostrzoną krawędzią, ostrze powinno być wąskie i długie, aby łatwo przechodziło przez mięso i cięcie było estetyczne. Nóż do szynki, nóż do prosciutto lub do salami może być lekko giętki, z zaokrąglonym i spiczastym końcem, taki nóż bez problemu pokroi mięso czy szynkę na cienkie plasterki.

Materiał ostrza:
Stal nierdzewna
Materiał rękojeści:
Plast
Długość ostrza:
20 cm
Całkowita długość:
33.7 cm
Waga:
196 g
Zwilling All Star chef's knife 20 cm
518 zł
205 zł

Materiał ostrza:
Stal nierdzewna
Materiał rękojeści:
Plast
Długość ostrza:
16 cm
Całkowita długość:
29 cm
Waga:
113 g
Zwilling All Star plátkovací - 160 mm
341 zł
174 zł