
Opis produktu
Japoński nóż Santoku DELLINGER Kanetsugu SHIUN VG-2, 3 Layers 6301 z imponującym designem i najwyższą jakością. Idealny do krojenia, siekania i oczyszczania mięsa, owoców, warzyw oraz ziół.
Santoku oznacza "trzy cnoty" - radzi sobie z krojeniem, szatkowaniem i siekaniem mięsa, warzyw oraz ryb.
Ostrze noża wykonane jest z rdzenia ze stali VG-2, który jest umieszczony pomiędzy 2 warstwami stali nierdzewnej AUS-2. Ta stal jest popularna wśród producentów i kolekcjonerów noży ze względu na swoje właściwości i doskonałą wydajność.
Stal VG-2 charakteryzuje się wysoką wytrzymałością i twardością, co czyni ją idealnym materiałem na ostrza noży. Wysoka twardość pozwala nożom dłużej zachować ostrość i zmniejsza potrzebę częstego ostrzenia. Kolejną doskonałą cechą tej stali jest jej odporność na korozję, dzięki czemu noże są nierdzewne.
Rękojeść o ośmiokątnym kształcie wykonana jest z pięknego japońskiego drewna dębowego. Okładziny zostały zaprojektowane tak, aby idealnie leżały w dłoni i zapewniały komfort. Ostrza są doskonale wyważone, co zapobiega zmęczeniu dłoni. To zapewnia maksymalną kontrolę i precyzję. Nóż nadaje się do użytku zarówno dla osób praworęcznych, jak i leworęcznych.
Nigdy nie myj noża w zmywarce.
Nie używaj noża jako łomu i unikaj jego zginania.
Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
-
Materiał rękojeści:Drewno dębowe
-
Długość ostrza:17 cm
-
Całkowita długość:32 cm
-
Długość rękojeści:15 cm
-
Masa:132 g
-
Typ ostrza:Nóż pasterza
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
Parametre produktu
-
Materiał rękojeści:Drewno dębowe
-
Długość ostrza:17 cm
-
Całkowita długość:32 cm
-
Długość rękojeści:15 cm
-
Masa:132 g
-
Typ ostrza:Nóż pasterza
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Kraj pochodzenia:Japonia
-
Kolor:Naturalny
-
Prawy - Lewy:Symetryczny
-
Zawartość opakowania:nóż, Skrzynka