
Opis produktu
Nóż Santoku DELLINGER Pirge® Elite PIR-32168-01 to doskonały wybór zarówno do profesjonalnych kuchni, jak i do domowego gotowania. Santoku to wszechstronny nóż pochodzący z Japonii. W tłumaczeniu, Santoku oznacza trzy cnoty - doskonale sprawdza się przy krojeniu, siekaniu i szatkowaniu mięsa, warzyw oraz ryb.
Tradycyjny nóż do krojenia, cięcia i czyszczenia mięsa, owoców, warzyw i ziół.
Ostrze typu Sheepfoot wykonane jest z niemieckiej stali nierdzewnej 1.4116 o twardości 54-56 HRC. Ostrze ma prostą krawędź i tępy czubek, który biegnie równolegle do ostrza, a następnie zakrzywia się w kierunku czubka.
Ten wzór ostrza został pierwotnie zaprojektowany do prac związanych z cięciem i krojeniem, gdzie ostry czubek mógłby prowadzić do niechcianych nakłuć lub przecięć.
Rękojeść w stylu zachodnim wykonana jest z trwałego kompozytu drewna Pakka o ciemnej strukturze drewna i czerwonych wstawkach, łącząc elegancki wygląd z maksymalną funkcjonalnością. Materiał jest zaprojektowany tak, aby wytrzymać uderzenia, wilgoć i tłuszcz, zapewniając pewny i higieniczny chwyt nawet podczas długotrwałego użytkowania.
Nigdy nie myj noża w zmywarce.
Nie używaj noża jako łomu i unikaj jego zginania.
Nie używaj noża do cięcia twardych i zamrożonych produktów.
Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
-
Materiał ostrza:1.4116 stal nierdzewny
-
Materiał rękojeści:Specjalna plastikowa
-
Długość ostrza:18.5 cm
-
Całkowita długość:32.5 cm
-
Długość rękojeści:14 cm
-
Grubość ostrza:3 mm
-
Wysokość ostrza:4.5 cm
-
Masa:265 g
-
Typ ostrza:Nóż pasterza
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:1.4116 stal nierdzewny
-
Materiał rękojeści:Specjalna plastikowa
-
Długość ostrza:18.5 cm
-
Całkowita długość:32.5 cm
-
Długość rękojeści:14 cm
-
Grubość ostrza:3 mm
-
Wysokość ostrza:4.5 cm
-
Masa:265 g
-
Typ ostrza:Nóż pasterza
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Zawartość opakowania:nóż