
Opis produktu
Nóż Santoku DELLINGER OKAMI 3 warstwy K-HAUS7 to wszechstronny nóż, który wywodzi się z Japonii. Santoku oznacza "trzy cnoty" - doskonale radzi sobie z krojeniem, szatkowaniem i siekaniem mięsa, warzyw oraz ryb.
Ostrze typu sheepsfoot ma prostą krawędź i tępy czubek, który biegnie równolegle do ostrza, a następnie zakrzywia się w dół w kierunku czubka, przypominając pasącą się owcę. Ten wzór ostrza został pierwotnie zaprojektowany do cięcia i krojenia, gdzie ostry czubek mógłby prowadzić do niepożądanych nakłuć lub przecięć. Tępy grzbiet głowni pozwala na pewny chwyt ostrza palcami lub wyprostowanie palca, aby zwiększyć precyzyjną kontrolę ostrza przy delikatnych pracach.
Ostrze wykonane jest z rdzenia ze stali japońskiej AUS-10 o twardości 58-62 w skali Rockwella, który jest umieszczony pomiędzy 2 warstwami stali nierdzewnej o różnej twardości, co zapewnia wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Powierzchnia noża jest szlifowana do matowego odcienia, tzw. stonewash. To wykończenie skutecznie maskuje zarysowania. Dzięki niezwykłej ostrości i kątowi szlifu 15 stopni, krojone produkty zachowują swój kształt i teksturę.
Rękojeść wykonana jest z materiału G-10 i ozdobiona centralnym nitem mozaikowym z emblematem samuraja. Rękojeść doskonale leży w dłoni, zapewniając komfort. Ostrza są idealnie wyważone, co zapobiega zmęczeniu ręki. To zapewnia maksymalną kontrolę i precyzję.
-
Materiał ostrza:AUS-10
-
Materiał rękojeści:G-10
-
Długość ostrza:18 cm
-
Całkowita długość:32 cm
-
Długość rękojeści:13 cm
-
Masa:245 g
-
Typ ostrza:Nóż pasterza
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
Parametre produktu
-
Materiał ostrza:AUS-10
-
Materiał rękojeści:G-10
-
Długość ostrza:18 cm
-
Całkowita długość:32 cm
-
Długość rękojeści:13 cm
-
Masa:245 g
-
Typ ostrza:Nóż pasterza
-
Wykorzystanie:Kuchyňský, Gotowanie
-
Rodzaj noża:Stały
-
Obróbka powierzchni ostrza:Stonewash
-
Kraj pochodzenia:Chiny
-
Kolor:Czarny
-
Zawartość opakowania:nóż